En stor skål med popcorn och för mycket salt på tar dig en lång väg för att komma närmre den där känslan som vi vill känna när vi ser en bra film: biokänslan, den känslan då vi bara sugs in i filmer och är någon helt annan stans. Men, även om popcorn är extremt gott och du även har en Coca-Cola inom en arms avstånd så räcker det tyvärr inte hela vägen. För att uppnå den perfekta filmupplevelsen hemma gäller det att ha bra utrustning i form av stor tv – gärna en duk med projektor samt ett sjyst ljud som sätter pricken över i:et. Detta är en dröm för många – men en dröm som inte är helt omöjlig att fullfölja.

Bygg ett filmrum!

Ja, att ha ett alldeles eget filmrum kommer göra att du får mer respekt för filmer samt att du kommer bli den populäraste människan i kvarteret. Vad du bör tänka på innan du börjar med bygget är att tänka på din omgivning: vad finns på andra sidan väggen som kanske inte blir så glad av att bli störd? Sedan ska du även, om du inte redan har det, införskaffa ett fullt fungerande inbrottslarm så du med trygghet kan sova och även lämna huset utan att behöva vara nervös att din fina utrustning i det populära filmrummet blivit länsat. För, det kommer sprida sig på nolltid vem det är som har en privat biosalong hemma.

Enligt en artikel från Aftonbladet menar experten att en projektor är det enda rätta för den som är filmnörd – och kanske den som vill vara den som är populärast i vänkretsen. Nackdelen med en projektor är att du inte kan ha ett endaste litet stearinljus tänt – om du nu vill ha maximal filmupplevelse. Så, bygg din filmkoja utan fönster och tänk på att det ska gå att mörklägga hela rummet. För en personligare touch kan du själv sy på en ridå med valfritt motiv.

Lycka till!