Hemmabioljud blir allt populärare i dem svenska hemmen och med det kommer tyvärr även klagomålen. Det är inte återförsäljarna som gör fel på något sätt, de jobbar mot att förbättra biokänslan hos hemmapubliken. De utvecklar högtalare som styr runt ljudet så att vi känner oss mer med i filmen och subwoofern på golvet ger mer djup i filmen, dock trillar klagomålen in om höga basgångar:

För den som tittar på hemmabio ger subwoofern en stark biokänsla. Så snart dinosaurierna löper amok i ”Jurassic Park” eller bomberna sprängs i ”Die Another Day” sprider subwoofern skakningarna vidare till tv-fåtöljen – men också till grannarnas kristallkronor.
– Problemet är hemmabions förmåga att ge ljud ifrån sig. Särskilt i äldre fastigheter fortplantas de här ljuden till ett stort antal grannar, säger Bertil Johansson, informationschef på HSB Skåne.

Se film hemma som på bio

Många eftertraktar ett rent och bra ljud när de ser på film och det kan framkalla biokänslor. Att gå på bio är något som är speciellt för många. Det är en speciell känsla och en doft av varma popcorn, en varm biosalong, förväntningar och när filmen börjar, ett utmärkt ljud. Man är i biosalongen men ändå inte, man känner varje händelse i filmen och upplever den på ett helt nytt sätt.

Hemma kan man nu få en bioupplevelse med hjälp av hifi och ett bra hemmabiosystem. Det enda som saknas i den stunden är känslan, trots att man myser ner med sin partner så är det en speciell känsla att gå på bio. Det hjälper inte heller att vrida upp volymen som de flesta gör, och däri ligger klagomålen. Se på film och håll ljudnivån på en bra nivå.