I filmens värld är cigarren ett ständigt återkommande element och som ofta går hand i hand med rollfigurer som associeras med pondus och makt. Men vad är det som gör att cigarren har fått en så pass naturlig roll i filmer? 

Thrillers, drama eller rent av tecknad film, användandet i cigarrer är något som blivit lite av en effekthöjare för att spegla en karaktärs rätta jag. Vem minns inte Jönssonligans hjärna och ledare ”Sickan” som inte allt för sällan sågs avnjuta en fin cigarr? Eller varför inte Al Pacinos karaktär i Scarface där han spelar den cigarrökande gangsterledaren Tony Montana. Är du också en cigarrkonnässör eller vill du kanske prova på att leva dig in i rollen som en känd filmkaraktär? Oavsett vad så kan du köpa dina cigarrer på Brobergs tobakshandel.

Är cigarrer din passion? Bli skådis!

För många förknippas cigarrökning med att få en stund av njutning i vardagen eller på fest. I Sverige har det dock blivit svårare att få avnjuta sin cigarr ute på krogen. Vi kunde tidigare i år läsa om TV4-profilen Steffo som blev väldigt uppjagad mot förslaget att förbjuda rökning på uteserveringar. Det är sedan år 2005 redan förbjudet att röka inomhus på alla serveringsställen i Sverige. Är man då en cigarrfantast innebär det att det är svårt att få avnjuta dem i festliga sammanhang.

Hur gör man då för att få att få röka sina cigarrer när och var man vill? Jo, man blir skådespelare! Hade du haft turen att få rollen som James Bond i filmen istället för Roger Moore skulle du fått obegränsat antal cigarrer under alla inspelningar. Det var nämligen en av förmånerna som ingick i hans kontrakt. Att ha möjligheten att röka hur mycket man vill kommer faktiskt med fler fördelar än enbart njutning, du skulle troligtvis bli så pass duktig att du kunnat ställa upp i cigarrökartävlingar. Ja du läste rätt, i Göteborgsposten kan man nämligen läsa att det varje år hålls SM i cigarrökning. För att vinna ska du hålla din cigarr vid liv så länge som möjligt utan att den slocknar. Faktum är att det inte enbart finns rekord i vem som kan hålla glöden vid liv längst, i Kuba har man till och med slagit rekord i att tillverka längst cigarr. Hela 90 meter blev den, men inte ens erfarna cigarrökare som Al Capone eller Winston Churchill skulle nog kunna röka hela i en sittning.