Idag är det få som hyr fysiska filmer, utan det vanliga är att man streamar dem. Streaming kan innebära sämre kvalitet, om man jämför med t.ex. blueray, men med bra prylar går det att få till en riktigt bra upplevelse.

Youtube, Spotify, NetFlix och HBO är bara några av alla streamingtjänster som finns att tillgå idag. Där tidigare generationer var tvungna att köpa skivor, videokasetter, dvd:er med mera är dagens unga vana vid att allt finns på nätet.Apple TV fjärrkontroll

Kvaliteten då, är den densamma? Nej, det är den inte. Framför allt inte om man ser filmen i telefonen. Det går dock att få en bra upplevelse även när man streamar. Allt finns ju inte på dvd, och bara för att man vill se serierna i hög upplösning så vill man ju inte vänta tills nästa säsong av Game of Thrones finns tillgänglig att köpa på ett fysiskt lagringsmedium.

Med en rabattkod på Apple Store kan du köpa en skärm som ger riktigt bra kvalitet på streamingen.  Som en extra bonus kan du köpa en Apple TV, och via deras app få tillgång till flera olika streamingtjänsters utbud. Kanske har du redan en tv i vardagsrummet, och känner att den fungerar bra. Men hur ser det ut i andra rum? Om du exempelvis vill ha en skärm i sovrummet, och mest tittar på streamade serier, kan det vara värt det att lägga pengarna på en skärm med färre funktioner, men bättre prestanda, än en dyrare tv.

Andra prylar

Ingen skärm kan dock streama av sig själv. Du kommer att behöva en Apple TV, Chromecast eller liknande device. Det finns också många billigare boxar med Android som operativsystem, som kan kopplas till en tv eller skärm. Väljer du en sån får du tillgång till samma appar som i en android-mobil, vilket innebär att du kan spela spel, använda sociala medier med mera.

Har du ett hemmagym kanske du vill ha en skärm där. Du kan kolla på youtubeklipp för att få till det perfekta lyftet, eller använda Zwift-appen på Apple Tv tillsammans med sin cykel och en trainer. Men då har du lämnat streamingens underbara värld.