Finns det något bättre än att krypa ner i soffan en vinterkväll framför en film? Nej, det gör det nog inte. Men något som kan vara svårt är att veta vilken film man ska se – och därför är det smart att först välja genre och vilken är mer passande en mörk decemberkväll än romantigenren?

hjärtaAtt vintern innebär högsäsong för romantiska filmer, som Sydsvenskan skriver, råder det ingen tvekan om. Och på streamingsajten Plejmo via länken https://www.plejmo.com/da/genrer/romantik/ hittas en uppsjö av romantiska draman så väl som kärlekskomedier så visst kan det vara svårt att välja endast en. Därför är ett gott råd att alltid kontrollera topplistan över filmer i den genren som man valt att titta på för att få inspiration. Till exempel har nöjestidningen Nyheter24 sammanställt en lista av de 50 mest populära romantiska filmerna genom tiderna – och i den hittas allt ifrån klassiker såsom Casablanca, Mandomsprovet och I hetaste laget till modernare romantiska filmer såsom Dagboken, Walk the line och Bara en dag med flera. Med andra ord kan man via sajter som listar 10-i-topp filmer och linkande hitta en hel del inspiration inför fredagsmyset i soffan framför en film.

En sevärd trilogi

En filmtrilogi att rekommendera om man är sugen på en film med inslag av såväl romantik som action och spänning så är det de numera klassiska vampyrfilmerna i the Twilight Saga. I dessa filmer är det en vampyr som förälskar sig i en vanlig flicka och hon likaså i honom, och tillsammans genom tre filmer får man följa med hur deras kärlekshistoria utvecklas, motarbetas och fortlöper samtidigt som filmerna också kantas av andra intriger och en hel del sevärda fighting-scener. En filmtrilogi som passar både henne och honom, med andra ord. Och något som nog gjort Twilight-fansen extra glada är att Expressen i fjol äntligen kunde bekräfta att man uttökat filmerna till att lägga till fem stycken kortfilmer som allihop handlar om karaktärer från succéserien – och dessa kan ju vara skoj att kika igenom om man inte fått nog av vampyrerna efter ett Twilight-maraton.